All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Monday, 17 September 2012

Adelajda me nje "reality show" te ri ne "News 24"

Adela: Bashkejetesa ime e gjate me gazetaret

Ish-pjesemarresja e “Big Brother”, sot gazetare, flet per projektin e saj te ri ne “News 24” dhe jeten private.

Kane kaluar disa vite qekur ajo mori pjese ne “Big Brother”, por ne ndryshim nga ata dhjetera personazhe qe tashme kane kaluar ne harrese kolektive, madje askush nuk ka kuriozitet te dije me asgje per ta, ne rastin e Adeles eshte krejt ndryshe. Njerezit vijuan ta kerkojne dhe sidomos t’u mungonte kontakti me te, i cili mund te realizohej vetem nepermjet ekranit. Kjo u realizua ne forumin e “Dancing with the star” per disa vite. Por tani ka te reja… Adelajda Xhamani, e cila prej disa muajsh i eshte bashkuar grupit mediatik “Focus”, si reportere e “Gazeta Shqiptare”, do te filloje nje program te ri ne “News 24”. Dhe kjo, jo si ne rastin e Dancing, vetem tre muaj ne vit, por per gjate gjithe sezonit televiziv. Per hollesi ne lidhje me angazhimin e ri dhe jo vetem, ne biseduam me Adelen.

Tashme ke muaj qe punon si reportere ne “Gazeta shqiptare”. Cilat jane momentet me te veshtira qe ti ke hasur ne kete pune?
Per te gjithe ata qe mendojne se gazetaret e kane kollaj (sic mendoja edhe une dikur), po ju them se gabohen (qesh). Kjo pune ka veshtiresi si cdo tjeter, madje shpesh edhe me shume se punet e tjera. Veshtiresia e pare eshte gjetja e lajmit… Per te qene ne rregull me punen duhet medoemos qe cdo dite te kesh gati dicka, qofte lajm, interviste, domethene nje material… Kjo nuk eshte gjithmone e mundur. Jo cdo dite ndodhin gjera impresionuese qe mund te perbejne lajm, te pakten ne sektorin qe une mbuloj. Jo cdo dite arrin te kesh nje personazh qe eshte gati te flase per jeten private… Kjo eshte veshtiresia me e madhe.

Po momentet e kenaqesise, cilat jane?
Kam filluar te kenaqem me shume kur njerezit me thone “Te kam lexuar”, sesa kur me thone “Te kam pare”. Pastaj marr kenaqesi kur personazhi qe kam intervistuar me con nje mesazh falenderimi te nesermen. Kur shefat me thone “bravo”… Nje tjeter kenaqesi te vecante qe te dhuron ky profesion, eshte edhe mundesia per te njohur njerez te rinj e per te mesuar historite e tyre…

Tashme ti ke kontaktuar disa personazhe. Na thuaj disa nga emrat qe te kane impresionuar…
Jam emocionuar shume kur kam njohur z. Avni Mula. Zv. kryredaktorja me dha detyre te shkoja ne shtepine e tij, diten qe Inva Mula solli ne jete vajzen. Pas disa telefonatash mendova se do ishte nje mision i pamundur, po me kembengulje ia arrita. Njoha nje zoteri, artist, i edukuar, i vecante. Na priti me shume dashamiresi, na qerasi, nderkohe qe rrefente, qau… Me emocionoi! Nje tjeter pune e bukur ishte edhe kur udhetova me “Misionaret e paqes” ne familjet e ngujuara. Njoha njerez te rinj, degjova histori mbreslenese. Edhe aty u emocionova, edhe qava (sic e kam zakon)…

Po disa emra qe nuk te kane lene aspak shije te mire?
Eh, kete pyetje nuk duhet te ma kishit bere. Jo se nuk kam emra, po nuk i them dot. Nuk me leverdis te prish marredheniet me personazhet se do me duhen prape per me vone (qesh).

Si ndjehesh kur te refuzojne per intervista?
Me ngrihen nervat dhe “shaj” me mendje (qesh). Me ndodh shpesh dhe kam fituar imunitet tani. Kur me refuzojne une kembengul serish, pastaj serish, derisa pranojne. Kam pershtypjen se pastaj fillojne ata te me shajne me mendje…

Pas kaq muajsh pune intensive, mendon se eshte pikerisht kjo puna qe ti ke enderruar?
Gazetaria eshte e bukur. Eshte nje pune qe te jep sadisfaksion. Mund te them qe eshte nje pune qe une mesova ta bej dhe jam duke mesuar akoma. Kam filluar ta dua fort gazetarine, sidomos ne rastet kur mua me duket se kam bere nje material te bukur, gje qe ia them vetem vetes sime sigurisht, sepse kam gjithmone dyshimin qe per te tjeret mund te jete nje budallallek (qesh).

Kemi mesuar se do te fillosh nje program ne “News 24” qe flet per personazhet VIP. Mund te na tregosh disa detaje rreth ketij programi?
“Gazeta Shqiptare” dhe “News 24” jane pjese e nje kompanie te madhe. Une e quaj fat qe m’u dha mundesia te punoj per te njejtin grup mediatik duke bere dy gjera te ndryshme. Perfitoj nga rasti te falenderoj eproret qe kane besim ne aftesite e mia. Konkretisht nuk mund t’ju jap nje variant perfundimtar te asaj qe do te transmetohet, sepse ky program eshte ende ne fazen e projektimit. Megjithate mund t’ju them se do te perfshije pjese nga jeta reale e njerezve dhe e VIP-ave… Per me teper duhet te prisni. Ndoshta do te flasim me konkretisht ne nje interviste te ardhshme.

Ti je mbase e vetmja gazetare qe interviston, por dhe duan te te intervistojne. E ke problem kete pjese?
Shume. Kam inat kur personazhet me refuzojne, por me vjen instinktive qe une vete t’i refuzoj kur me kerkojne intervista. Dhe shpesh ata me thone “Po he mi Adela, se ti je dhe vete gazetare…” Sinqerisht jam lodhur duke u treguar te tjereve gjerat e mia. E di me mire se kushdo se kjo eshte pjese e te qenet personazh publik, por nga “BB” kane kaluar gati kater vjet. Une kam nje jete te perqendruar te puna, familja dhe shoqeria, si te gjithe te tjeret. Pervecse te tregoj per punen time, nuk kam per cfare te flas tjeter dhe nuk dua.

A te ndodh ndonjehere kur nuk gjen nje personazh te forte, qe shet, te thuash me vete “ah sikur te gjeja nje personazh qe me shet si Adela”?
Kam degjuar shpesh te me konsiderojne si nje personazh qe “shet”. Te pakten keshtu ka qene. Mirepo nuk mendoj se kjo ka ardhur ngaqe une kisha ndonje gje me shume, apo edhe me pak. Mendoj se personazhet qe dalin nga reality, pergjithesisht shesin dhe kane nje kulm te vetin ne treg. Po kjo eshte e perkohshme, dhe zakonisht mbaron shpejt. Me mua mund te kete zgjatur disi me shume, sepse puna me ka bere te jem me shpesh ne kontakt me publikun, dhe duke me pare, edhe me kane kujtuar. Kur mbetem bosh nuk mendoj kete, po shpesh i them kolegut tim Eraldo “A t’i bej nje interviste vetes sime e te rri rehat…?” Nese s’ia them une, ma thote ai (qesh).

Ka disa dite qe qarkullon ne internet nje lajm sikur ti po bashkejeton me nje gazetar, mund te na e sqarosh pak si qendron e verteta?
Eh, une kam vite qe bashkejetoj me gazetaret. Edhe kur nuk merresha me gazetarine, merrej ajo me mua. Lajmi eshte totalisht i sajuar. Ne ate cka eshte shkruar dhe eshte shenuar sikur kam rrefyer une, s’ka asgje te vertete. Une momentalisht jetoj me disa mikesha te miat shume te mira, por asnjera prej tyre nuk punon gazetare. Mendoj se ky detaj, pra me ke jetoj une, nuk u intereson njerezve, keshtu qe nuk ishte ndonje lajm i papare. Po zgjedh te mos komentoj mbi ata qe e kane shkruar, botuar e perhapur, se me duket e panevojshme. Lexuesit e gjykojne fare mire vete. /panorama plus/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Adel: My Co-long with reporters

Former participant of "Big Brother", now a journalist, talks about her new project on "News 24" and private life.

It has been several years since she participated in the "Big Brother", but unlike those dozen characters that have already passed into collective oblivion, even no curiosity to know anything about them, in the case of Adeles is quite different. People continued to seek and especially to lack of contact with her, which can only be accomplished through a screen. This took place in the forum of "Dancing with the Star" for several years. But now there are new ... Adelajda Xhamani, which for months has joined the media group "Focus" reporter "Albanian newspaper", will launch a new program "News 24". And this, not as in the case of Dancing, only three months a year, but throughout the television season. For details about the new commitment and not just, we talked with Adelën.

Already have a month working as a reporter in "The Albanian newspaper". What are the most difficult moments that you have encountered in this work?
For all those who think that journalists are easily (as I thought I used to), I tell you wrong (laughs). This work has hard as any other, and often more than other jobs. The first difficulty is to find the news ... To be okay with it needs to work every day to have about something, be it news, interview, namely a material ... It is not always possible. Not every day can make impressive things happen at least in the news that I cover. Not every day manages to have a character who is ready to talk about private life ... This is the biggest hurdle.

Are moments of pleasure, what?
I started to kick more when people say "I read" than when I say "I see". Then take pleasure when I interviewed character leads a thanksgiving message the next day. When heads say "bravo" ... Another pleasure to give this profession, it is also possible to get to know new people and to learn their stories ...

You have already contacted some characters. Tell us some of the names that have impressed ...
I am very excited when I know Mr. Avni Mula. Vice. kryredaktorja tasked to go to his house that day Inva Mula gave birth to her daughter. After several phone calls I thought it would be a mission impossible, but with perseverance I managed. I met a gentleman, artist, educated, unique. Received us with great kindness, qerasi us while confessed, cried ... thrilled! Another nice job was when I traveled with "missionaries of peace" in isolated families. I met new people, I heard an awesome story. And where was thrilled, even cried (as I wont) ...

But some names that have not left at all taste good?
Well, this question should not have done me. Not that I do not have names, but do not say it anymore. Not for him to break relations with the characters that will be back later (laughs).

How do you feel when you refuse to interview?
Top off the nerves and "shout" in mind (laughs). More often and have acquired immunity now. When I turn I insist again, then again, until accept. I guess then they insult me ​​start wit ...

After so many months of intensive work, thinks that this is exactly the work that you have dreamed?
Journalism is fun. It's a job that gives deliver any satisfaction. I can say that it is a job that I learned to do and I'm still learning. I began to cherish journalism, especially when it seems to me that I made a beautiful material, which he just say to myself, of course, because I always suspected that others might be a stupid (laughs).

We have learned that it will start a program on "News 24" VIP characters speaking. Can you tell us some details about this program?
"The Albanian newspaper" and "News 24" are part of a large company. I call lucky that I had the chance to work for the same media group doing two different things. I take this opportunity to thank the supervisors who have faith in my abilities. Specifically can not give you a final version of what will be transmitted, because this program is still in the design phase. However I can tell you that will include part of real life people and VI {-s ... more need to wait. Maybe I'll talk more specifically in an upcoming interview.

You're probably the only journalist to interview, but also want to interview. Do you mind this part?
More. I ire when most refuse, but I feel instinctively that I own to refuse when seeking interviews. And often they say "Yes my huh Adela, that you are and own a journalist ..." Frankly I'm tired of telling others my things. I know better than anyone that this is part of being a public character, but from "BB" have spent nearly four years. I have a life focused on work, family and friends, like everyone else. But to tell you about my work, I do not what to talk next and do not want.

A sometimes happens when it finds a strong character, that sells, say to themselves "Oh I found a character that sells like Adela"?
I have often heard me as a character who "sells". At least it has been. But do not think this has been because I had anything more, or even less. I think the characters that come from reality, sell and generally have a roof of its own in the market. But this is temporary, and usually ends quickly. I could have lasted somewhat more, because more work has to be more often in contact with the public, and earlier, remember me. When I remain blank do not think so, but we often say to my colleague Eraldo "to do an interview myself and to stay comfortable ...?" If you do not, I say, I say it (laughs).

There are some days that circulates online news if you are cohabiting with a reporter, can you clarify a bit like lies the truth?
Eh, I had years that coexist with reporters. Even when not dealing with journalism, taken it with me. The news is totally fabricated. In what has been written and recorded as though I confess I have nothing really. I currently live with some very good friend of mine, but none of them works journalist. I think this detail, then with whom I live, people do not really care, so there was an unprecedented news. I choose not to comment on those who have written, published widespread, that it seems unnecessary. Readers see very well himself. / Panorama plus / ]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online